woensdag 14 november 2007

MEXICO CITY AND SAN MIGUEL DE ALLENDE

We kwamen op 7 november op tijd in Mexico aan, waarna het passeren van de immigratie één uur duurde. Vanuit de taxi zagen we hoe groot en druk Mexico City is met zijn 22 miljoen inwoners; eigenlijk niets voor ons. We hebben een hele dag gebruikt om uit te vinden waarheen we wilden gaan en hoe we dat konden regelen. Het eerste was niet zo moeilijk maar het regelen lukte niet zo best. Mexico is nogal groot en vervoer met een vliegtuig is duur en moet ruim van te voren worden geboekt. Daarentegen is het vervoer per bus uitstekend en veel gemakkelijker te organiseren. Daarom besloten we de bus naar San Miguel de Allende te nemen, een stadje op vier uur rijden van Mexico City, dat op de monumentenlijst van Mexico staat vanwege de archtectuur, men zegt dat er geen storende nieuwbouw is. De busreis was prima, we hadden een besproken plaats en een zee van ruimte. Margreth had het “Casa Anita” besproken, een driekamer hotel in een 17e eeuws huis. We werden er met open armen ontvangen door de eigenaar en eigenares, Antonio en Maru. De kamer was ruim en hoog, alweer met een keuken die we niet gebruikten. We zaten op vijf minuten lopen van het centrum en hebben dagelijks een paar uur gewandeld, veel naar mariachi geluisterd en lekker gegeten. Vandaag, woensdag gaan we terug naar Mexico City, waarna we verder gaan naar Oaxaca, een stad ten zuiden van de Ciudad.



Antonio en Maru
In Mexico City we decided to take the bus to San Miguel de Allende, a beautiful little town at a four hours driving distance from Mexico City.
There we were staying in the hotel “Casa Anita” situated in a lovely small 17th century hacienda. The owners Antonio and Maru made us really feel at home and we can recommend this place to anyone who, for one time want to be away from the hotels that can be found all over the world.
San Miguel is a picturesque place, not yet flooded by tourists, although it seemed that every other house was a restaurant or bar.
On Wednesday 14th November we will return to Mexico City and will continue our voyage from there to Oaxaca.









Geen opmerkingen: