zaterdag 29 september 2007

ZUID EILAND, NIEUW ZEELAND – SOUTH ISLAND, NEW ZEALAND

Van 20 tot 30 september zijn we op het Zuid Eiland geweest, de eerste vijf dagen rondrijdend in de camper en de laatste vijf bij onze vrienden Ruurd en Truus van der Wel.
De dertig kilometer lange rit langs de kust over de Queen Charlotte Drive van Picton naar Havelock zal ons bij blijven. Niet alleen omdat het door de bergen een moeilijk stuk was, maar vooral door de constante regen die ervoor zorgde dat we nagenoeg niets gezien hebben van de Sound waarlangs we reden. Toen de weg iets eenvoudiger werd, sloeg het weer ook om en arriveerden we in de middag in Nelson. Ook op dit eiland reden we nooit meer dan 200 km per dag en zo kwamen we na 800 kilometer via Westport en Jacksons over de Arthur’s Pass in Christchurch. We hadden elke middag tijd om de omgeving te verkennen maar doordat het weer slecht bleef, hebben we weinig kunnen wandelen en bleven de bergen verscholen in de wolken. De temperatuur was niet al te hoog en samen met de regen bleef het onaangenaam waardoor we de kachel in de camper dankbaar gebruikten.
Eén dag voordat we de camper moesten inleveren, arriveerden we in Christchurch waar we alle tijd hadden om de koffers te pakken en om die naar het hotel te brengen waar we één nacht zouden slapen. Omdat we weer wat ruimte wilden hebben, hadden we een suite geboekt met twee slaapkamers. De eerste dag in Christchurch hebben we overdag gewandeld en ’s avonds ontmoetten we Truus en Ruurd die besloten hadden om daar ook de nacht door te brengen. Na het diner zijn we gaan praten en één fles Black Label en twee flessen wijn later waren we om twee uur voorlopig wat bijgepraat.
De volgende dag zijn we naar Cheviot gereden waar ze met hun dochters Tess en Zeta wonen; prachtig tussen de golvende velden. Na vertrek van Bonaire hebben ze eerst een restaurant gehad, waarna ze een farm hebben gekocht waarvan ze inmiddels het meeste land verkocht hebben, terwijl ze nu op de overgebleven 15 ha. een huis aan het bouwen zijn. Ze hebben ook een zeewaardig jacht waarmee ze eens naar Bonaire willen zeilen. Gedurende de dagen dat we bij hen waren, was het prachtig weer en hebben we dagelijks heel veel van het oosten van het eiland gezien hebben. Het land is prachtig, de uitzichten indrukwekkend, de bergen hoog en wit en de mensen zijn aardig. We zijn met de trein naar Kaikoura waar we de walvissen niet hebben gezien maar wel de zeeleeuwen en hebben er heerlijke kreeft, vis en mosselen gegeten. Morgen, zondag 30 september vertrekken we van Christchurch naar Fiji en we kijken een beetje tegen het afscheid van onze vrienden op maar verwachten hen weer terug te zien.

The First five days on the South Island we have toured with our camper along the West coast, visiting Nelson, Westport en Jacksons. The weather was not very good, a lot of rain and it was cold. For that reason we have not seen much of the famous scenic views but it is Spring, what could we expect more? On Tuesday we met our friends in Chistchurch and we stayed with them in their house in Cheviot. During these days the weather improved and every day they have showed us their beautiful country . It is unbelievable to see the snowy mountains meeting the Pacific coast where you can see whales, dolphins en sea lions. The green hills with millions of sheep, the flowers ans the blooming trees made a big impression.
To morrow we will lfly from Christchurch to Fiji and with pain in our hearts we will say good bye to our friends . The have been very good hosts and we hope to see them in the near future.