vrijdag 2 november 2007

KLAAR OM NAAR PANAMA TE REIZEN / READY TO GO TO PANAMA

Zonsopkomst in Zion Canion - Sunrise in Zion Canyon

De rit van Zion naar de Grand Canyon was fascinerend, eerst moesten we de Zion Canyon uit, dat gebeurde via een steile klim om honderden meters omhoog te komen, waarna we voor een nauwe tunnel stonden. Omdat onze camper te breed en te hoog was, werd het verkeer aan de andere kant van de tunnel gestopt en moesten we voorzichtig, precies in het midden van de tunnel onze weg vervolgen.
Toen dat gelukt was, bleek dat we op de rand van de canyon waren beland op een hoogvlakte waar het landschap geheel anders was dan beneden. Maar zeker niet minder mooi, rode zandstenen heuvels, pilaren en op elkaar gestapelde brokken en tafelbergen.
Later kleurden de rotsen van roodbruin naar grijs, wit en soms groen met hier en daar grijze zandbergen, de “painted Mountains” lazen we in de kaart. Dit was Navajo gebied en hier en daar verkochten ze in stalletjes langs de weg zelfgemaakte juwelen. Bij Lake Powel, waar er een dam in de Collorado rivier is gemaakt, zagen we de canyon voor het eerst. Pas een paar uur later reden we het Grand Canyon National Park binnen waar we bij desert Point een prachtig uitzicht hadden over een van de mooiste wonderen der natuur. Helaas hing er als gevolg van bosbranden een rookgordijn in de canyon waardoor het fotograferen moeilijk was.
De volgende dag hebben we gelegenheid gehad om de canyon van alle punten te bekijken en we voelden ons nietig in deze grootse omgeving. Hierna zijn we via Quatzsite in Arizona naar het strand van Malibu gereden. Na zoveel natuurschoon waren we er aan toe om wat te rusten en om op een andere manier de toerist uit te hangen. Dat laatste deden we door een auto te huren waarin we naar Hollywood reden waar we ons een dag rond hebben laten rijden. Vandaag, donderdag hebben we de camper ingeleverd en wachten we in een hotel tot we vannacht doorreizen naar Panama.
Ongetwijfeld zal straks de vraag komen wat we het mooiste gedeelte van onze wereldreis vonden. Het antwoord zal moeilijk zijn maar de rondreis in Amerika zal in de top meedingen!

We are ready to leave the US for Panama. From Zion NP we drove to the Grand Canyon and we must admit that this in one of the greatest wonders of nature of the world.
Overwhelmed we set course to the coast and arrived in Malibu last Monday where we stayed three nights. Of course we have rented a car for visiting Hollywood but we did not notice any celebrities, probably they were on a holiday to Bonaire.