vrijdag 26 oktober 2007

YOSEMITE, DEATH VALLEY, LAS VEGAS EN ZION NP








Onze reis in beeld

Sinds ons laatste bericht, dat we nog maar een paar dagen geleden plaatsten, hebben we weer heel veel meegemaakt.

De tocht door het Yosemite Park was mooi, vooral “El Capitan” een monoliet van meer dan duizend meter hoog maakte ons stil en klein. Het Oostelijk deel van het park ligt nogal hoog en tot onze verbazing reden we bij de uitgang door verse sneeuw! Na de nacht in Lee Vining te hebben doorgebracht reden we naar Furnace Creek in het midden van het Death Valley NP.


Dat was een verschil, ’s morgens waren we op twee duizend meter hoogte met vorst wakker geworden en ’s middags stonden we zestig meter beneden de zeespiegel bij een temperatuur van meer dan dertig graden in een onherbergzaam woestijngebied. De rit door Death Valley zal ons altijd bij blijven, de omgeving maakte een grote indruk op ons en soms waren we sprakeloos over hetgeen we zagen. We waren er op de goede tijd van het jaar want in de zomermaanden wordt het afgeraden om door de vallei te rijden want de temperatuur kan er dan boven de 55 graden Celcius stijgen; het gebied heeft niet voor niets die onheilspellende naam! De enige bewoners zijn ratelslangen, hagedissen, schorpioenen, muizen en ratten maar ook de coyote en de roadrunner. De laatste twee kwamen ons bezoeken toen we in Furnace Creek overnachtten.

Las Vegas was na deze indrukwekkende dagen eigenlijk een tegenvaller. Goed, we zijn er geweest en hebben de mega hotels met hun casino’s gezien en we hebben de beroemde Strip bij dag en avond op en neer gelopen en gereden. Het duurde een dag te lang en ook nu zeiden we tegen elkaar, dat de grote stad niets meer voor ons is. Bonaire heeft ons in “natuur mensen” veranderd! Dat wisten we zeker nadat we de woestijn van Nevada uit waren en we het prachtige gebied van Utah inreden met zijn rode zandstenen kliffen, tafelbergen en pilaren.
We zijn twee nachten in het ongelooflijk mooie Zion NP gebleven en moeten het morgen met spijt verlaten om naar de Grand Canyon te rijden. Bestaat er eigenlijk iets dat mooier is dan mooi? Waarschijnlijk niet, maar in Zion vielen we van de ene verbazing in de andere! Een aanrader voor iedereen die zich door de natuur wil laten verrassen.

We have visited three national parks and Las Vegas during the last six days. “El Capitan” in Yosemite NP was very impressive but we were overwhelmed by the ominous and spooky Death Valley where we stayed overnight in Furnace Creek. We should have known that we would not like Las Vegas but at least we can say that we have been there one day and two nights without gambling! At this moment we are in Zion NP where we have arrived yesterday.
Today we have visited the Zion Canyon and we know now that some things can be more beautiful than beautiful! Tomorrow, 26th we will continue our trip to the Grand Canyon.

Geen opmerkingen: